PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
Objavljeno: 24.05.2013 09:50PRIOPĆENJE ZA JAVNOSTSarajevo - dana 23. 5. 2013. godine Predstavnici Federalnog ministarstva razvoja poduzetništva i obrta i Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine održali su radni sastanak na kome su razgovarali o daljnjim koracima razvoja obrtništva u Federaciji Bosne i Hercegovine.
Predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić naglasio je važnost međusobne suradnje između ove dvije institucije, te se ujedno zahvalio ministru Sanjinu Halimović u nastojanjima očuvanja i razvoja obrtništva, te spremnosti na zajednički rad.
Želimo nastaviti zajedničku suradnju s Obrtničkom komorom kako bi se položaj obrtnika i obrtništva u FBiH unaprijedio, a ja i resorno ministarstvo, na čijem sam čelu, daje punu potporu Obrtničkoj komori FBiH u predlaganju rješavanja zakonskih i podzakonskih normi koji se odnose na obrtništvo, rekao je ministar Halimović
Dogovoreno je kako će prva zajednička aktivnosti biti predlaganje izmjene Uredbe o starim i tradicionalnim zanatima s ciljem povećavanja broja zaposlenih u starim i tradicionalnim zanatima, te očuvanja istih.
Pored navedenog posebna pozornost je posvećena i stvaranju što povoljnijeg ambijenta za obrtnike, poticajnim mjerama, mogućnostima izlaska obrtnika na međunarodna tržišta, te Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima.