PRIOPĆENJE ZA JAVNOST
Objavljeno: 04.07.2013 12:47


Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine, kao krovna organizacija obrtnika u Federaciji BiH strogo osuđuje i reagira na tekst objavljen u Dnevnom avazu 3.7.2013. godine pod naslovom „Povećavanje nameta na plaće uposlenih“
Zijad Krnjić, direktor Zavoda PIO/MIO FBiH, izjavio je za Dnevni avaz da se povećanjem stope doprinosa za penzijsko-invalidsko osiguranje moraju stvoriti uvjeti za stabilnu isplatu penzija. Stručne rasprave sudeći po njegovim riječima ... osim povećanja nameta na plaće uposlenih, nema drugog rješenja za najugroženiju populaciju.

Obrtnička komora FBiH osuđuje i negoduje na mogućnost povećavanja nameta.
Povečavanje nameta na plaće, dodatno će ugroziti i ovako tešku i egzistencijski gotovo neuzdrživu sutuaciju u kojoj se nalazi obrtništvo iu Federaciji Bosne i Hercegovine. Svakodnevno smo svjedoci sve više zatvorenih radnji, povećavanjem nameta trend zatvaranja će se povećati, pa se onda s pravom pitamo tko će uopće puniti proračun.
Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine, u čijem sastavu djeluje deset županijskih obrtničkih komora na području Federacije BiH se zalaže za smanjivanje poreznih nameta, kako bi gospodarstvenici više ulagali u gospodarstvo, čime bi došlo do većeg zapošljavanja radnika, a samim time i bolje punjenje proračuna. Obrtnička komora FBiH se zalaže za bolju kontrolu i suzbijanje rada na crno, čime bi se svakako proračun bolje punio, a nelojalna konkurencija smanjila.
Shodno rečenom strogo osuđujemo navedene prijedloge koji bi mogli imati katastrofalne posljedice na gospodarstvu u zemlji.


Predsjednik OK FBIH
mp _________________
Mensur Bektić