PREDMET: PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
Objavljeno: 27.12.2013 13:54
U sklopu 26. kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, koji se održava u Puli, predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec i predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine (OK FBiH) Mensur Bektić, potpisali su Sporazum o poslovnoj suradnji.
Cilj Sporazuma je promicanje poslovne suradnje među obrtnicima i komorama, razvoj gospodarskih odnosa, poticanje prekogranične suradnje te jačanje tradicionalnih gospodarskih i kulturnih veza.Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec najavio je ovim Sporazumom konkretne korake na području razmjene iskustava u strukovnom obrazovanju, organizaciji i pripremi obrtništva u EU i na drugim područjima na kojima mogu prekogranično surađivati područne obrtničke komore, koje u tome imaju i vlastita iskustva. „HOK ovim Sporazumom nastavlja odličnu suradnju sa OK FBiH između država i obrtnika među kojima nema jezične barijere, već bliskosti i velikih mogućnosti za poslovnu suradnju.“, rekao je Ranogajec.
„Ovaj Sporazum snažan je pokretač zajedničkih aktivnosti na području povezivanja obrtnika dviju zemalja, upućenih jednih na druge. Hrvatska je sada u Europskoj uniji, i mi smo spremni mnogo naučiti od hrvatskog obrtništva i sutra zajedno nastupiti na novim tržištima.“, naglasio je predsjednik Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Mensur Bektić. Predsjednik Bektić je naveo kako su u narednom razdoblju Obrtničkoj komori Federacije Bosne i Hercegovine otvorena brojna područja za promociju obrtništva, poslovno povezivanje, razmjenu iskustava, zajedničke nastupe na sajmovima, kao i za edukaciju u obrtništvu.